Annukka Raivio

Hei, olen Annukka Vantaalta ja olen koulutettu kokemusasiantuntija. Minulla on yli 30 vuoden kokemus erilaisten fyysisten ja psyykkisten sairauksien kanssa elämisestä.
Ensimmäisen diagnoosin migreenistä sain jo 10-vuotiaana. Minulla oli jo hyvin nuorena masennusta ja itsetuhoisuutta. Minulla on kolme autoimmuunisairautta: nivelreuma, tulehduksellinen suolistosairaus ja autoimmuuniurtikaria. Selässäni on trauma joka on oireillut 5 vuotta melkein 24/7. Pari vuotta sitten sain vyöruusun pään alueelle, joka meni silmään ja joka on heikentänyt huomattavasti näköä oikeassa silmässä.
Kaikkia sairauksiani yhdistää se, että olen jäänyt tosi yksin näiden sairauksien kanssa, enkä ole saanut tietoa tai tukea ja oireitani on vähätelty. Tätä asiaa haluaisin olla muuttamassa, että kukaan ei jää yksin sairautensa kanssa. Minulla on kokemusta potilaan asemassa olemisesta perusterveydenhoidossa ja monen alan erikoissairaanhoidossa sekä lähihoitajana ammattilaisena olemisesta ja uskon, että siitä olisi hyötyä kokemusasiantuntijan työssä. Olen saanut paljon kiitosta kyvystäni kohdata erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä lämmöllä ja sydämellä. Menen rohkeasti ja uteliaasti uusiin tilanteisiin ja minulla on hyvät organisointitaidot. Olen aktiivinen vertaistukiryhmissä ja minulla on kokemusta ryhmien ohjauksesta.